Pages Navigation Menu

En ikke helt almindelig antikvitets forretning

antik-butiks-skiltEn firmaprofil og historien bagved

Fortiden – nutiden og måske fremtiden.

I 50 år, fem årtier, er der drevet forretning fra samme adresse med ombygning af flere gange. Den sidste er lige blevet færdig. Det hele begyndte i maj 1960. Fortiden og baggrunden , selv samler af gamle ting og sager fra ganske ung. Så er det sagt.

En mangeårig selvstændig fotograf fortid med luftfoto, senere reklamefoto, så blev det blev i første omgang til handel med brugt fotoudstyr. I mange år klaret sammen med et fuld time job som freelance pressefotograf. Bilen var mit andet hjem i disse år.

Som ofte set før, kom den private hobby, – gamle ting og samler objekter, hurtigt ind i billedet. De næste ti år var præget af handel med gamle og antikke våben , maritimt og teknisk udstyr.

I 1980 og de efterfølgende 10 år var det sølv, porcelæn , mahogni møbler og traditionelle antikviteter der var dominerende. Det var også tiåret hvor de mange forskellige varer blev vist på antik udstillinger over hele landet. Det er stoppet nu – de store udstillings omkostninger skulle jo lægges på vare priserne. Begyndelsen af 1990 gav os e-mail og Internet. Starten var med det nu for længst hedengangne Diatel system og et utroligt langsommeligt modem, – men man var på og det gik – også fremad.

Når et varelager er lidt specielt, skal man langt omkring for at finde købere og det kom vi.

Nutiden ? ja, – det er selvfølgelig Internettet, enten man kan lide det eller ej. Det har givet samlere af i dag enorme muligheder som ikke eksisterede tidligere.

Samlere og antikvitets handlere lider ofte af den samme sygdom. Det bedste skal så sandelig ikke sælges, – det skal hjem privat. Jeg har også været angrebet, – hårdt endda men det er overstået. En sandhed og med den tilføjelse, – at nu er alt til salg, også – det der tidligere blev gemt til side.

Fremtiden ? tja, vi tár én dag af gangen, – så må vor herre om resten men generelt, – hellere et salg med en lidt mindre fortjeneste – end slet ingen.

emj skrivebordet siddendeMen jeg køber da stadig grønne bananer – og husk så, gør hvad du kan li’ medens du kan.

Venlig hilsen og hav en go´dag som de siger hos Fakta – og bliv her så længe du lyster.

e.m. Jørgensen